VLIERBLOESEM LIKEUR

INGREDIENTEN

  • 30 vlierbloesemschermen
  • 1 liter kokend water
  • 1 kg suiker
  • 4 à 5 citroenen
  • 20 gr citroen

BEREIDING

Kook het water en los er de suiker in op. Doe er vervolgens de 30 bloesems, de citroen met schil in kleine stukken gesneden en het citroenzuur in een kom.

Giet er het kokende suikerwater bij.

Laat 4 dagen trekken op een koele plaats.

Zeef het geheel door een fijne zeef of een neteldoek. 

Het resultaat is een vlierbloesemsiroop die kan worden gebruikt voor het aanlengen of maken van lekkere dranken en likeur.

LEKKER OP SMAAK – PROOST

Hiervan kan een overlekkere likeur worden gebrouwen. We lengen simpelweg de gemaakte siroop 1 op 1 aan met GIN. Goed mengen. Ijskoud serveren. Een perfecte afsluiter voor een zomerse avond. 

De siroop kan ook worden diepgevroren. Een koffielepel of een een diepgevroren klontje in een glaasje champagne of andere mousserende wijn zorgt voor een uiterst verfrissende aperitief.

Ook ideaal als smaakmaker voor sorbet of simpelweg in een glas koud spuitwater.

Kortom met een beperkte inspanning heb je een veelzijdige smaakmaker voor zomerse gelegenheden.