Tuinhier Rekkem-Lauwe-Menen wat je zelf tuint is top!

Missie

Om onze doelen te bereiken organiseert Tuinhier Rekkem-Lauwe-Menen diverse voordrachten, demonstraties, uitstappen,… en informeert en ondersteunt de vzw haar leden via locale communicatie, een overzichtelijke website en een blog. Vooral milieubewust en duurzaam tuinieren als zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding zijn essentiële aandachtspunten.

Tuinieren is een activiteit die door iedereen makkelijk kan worden beoefend. Door in groep te tuinieren en mensen met eenzelfde interesse en liefde voor de tuin samen te brengen slaagt de vzw erin het samenhorigheidsgevoel te bevorderen en kennis door te geven. Iedereen die wil amateur-tuinieren kan bij de ons terecht: Tuinhier streeft ernaar om alle leden in hun omgeving te laten tuinieren en op te leiden tot milieubewuste tuinders.

Doelstellingen

De vzw Tuinhier-Rekkem-Lauwe-Menen is een vrijwilligersvereniging die lokaal is gestructureerd en die het amateur-tuinieren in eigen regio organiseert en vormgeeft. 


De vzw wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, het tuinieren als zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding centraal stellen en stimuleren.


Het is de bedoeling van het bestuur de vereniging in de toekomst nog verder uit te bouwen en de werking constant te vernieuwen en te laten evolueren met de huidige ontwikkelingen en trends in de tuinbouwwereld zonder het oog op ontspanning te verliezen.

Waarom lid worden?

Het lidmaatschap bij onze vereniging
geeft recht op volgende voordelen:

 

  1. Abonnement op het maandblad ‘Tuinhier’ (11 nummers/jaar), een magazine dat bol staat van nuttige informatie en handige weetjes en tips over de moes-, sier- en fruittuin.
  2. Gratis toegang tot voordrachten, lezingen, enz.
  3. Infosessies, bloemschikdemonstraties, enz.
  4. Op vertoon lidkaart: korting bij aankoop van tuinbenodigdheden in locale tuincentra.
  5. Korting bij tuinevenementen op basis van de nationale lidkaart
  6. Gratis adviezen en aanbevelingen i.v.m. snoeien, ziektebestrijding en tuintips allerhande
  7. Mogelijkheid tot uitwisselen van kennis en ervaring met collega-tuinder Lokale Blog